Kuvassa konsernin toimitusjohtaja Marko

Nivoksen muutosneuvottelut saatu päätökseen

Mäntsäläläisen Nivos Oy:n kesäkuussa 2022 aloittamat muutosneuvottelut ovat päättyneet. Muutosneuvotteluissa käsiteltiin koko Nivos-konsernin toiminnan uudelleenorganisointia ja kustannussäästöjä, joiden myötä yhtiön toimintavarmuus, kilpailukyky ja laadukkaat palvelut voidaan varmistaa myös tulevaisuudessa.

Neuvotteluiden tuloksena 13 työsuhdetta päättyy joko välittömästi tai yhteisen sopimuksen mukaisesti vuodenvaihteessa. Neuvottelujen alkaessa Nivos arvioi, että neuvotteluiden tuloksella voi olla vaikutusta 10–20 työntekijän työsuhteeseen.

Lisäksi Nivos tulee jatkossa keskittymään energiaratkaisujen myynnissä ja toteuttamisessa vain omalle toiminta-alueelleen Mäntsälässä ja sen lähikunnissa. Säästöjä haetaan myös esimerkiksi ajoneuvokulujen ja IT-kustannusten supistamisesta.

”Kävimme neuvottelut hyvässä ja rakentavassa hengessä, vaikka tilanne on luonnollisesti ikävä. Työsuhteen päättyminen on aina myös menetys. Vastuullisena yhtiönä meidän on kuitenkin vastattava ripeästi haasteisiin ja haettava selviä kustannussäästöjä tilanteessa, jossa energia- ja rahoitusalan muutokset aiheuttavat merkittävää kustannusten nousua”, sanoo Nivos Oy:n toimitusjohtaja Marko Ahl.

Mäntsälän kunnan omistamaan monialayhtiöön kuuluvat Nivos Energia Oy, Nivos Palvelut Oy, Nivos Verkot Oy ja Nivos Vesi ja Lämpö Oy.  Muutosneuvotteluiden kohteena olivat kaikki konsernin 80 työntekijää.

”Jatkamme liiketoimintamme kehittämistä edelleen strategiamme mukaisesti kohti tulevaa. Tavoitteemme on pitää Mäntsälän kunta vetovoimaisena ja ydintehtävämme on muuttumaton: toimitamme vastuullisia energia- ja lämmitysratkaisuja, sähköä, vettä ja valokuitua, jotta asuminen, yrittäminen ja arki olisi asiakkaillemme helppoa”, Ahl sanoo.
 

Lisätietoja: Marko Ahl, Nivos Oy:n toimitusjohtaja, puh. 019 68 991, marko.ahl@nivos.fi