Kuvassa älykäs vesimittari, jota asentaja asentaa

Muistathan suojata vesimittarisi jäätymiseltä

Luvassa on taas pakkaskelejä, joten muistathan suojata vesimittarisi jäätymiseltä. Jäätyminen voi aiheuttaa vesimittarin ja putkien halkeamisen ja veden pääsyn talosi rakenteisiin. Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajan vastuulle, joten turhia riskejä kannattaa välttää. 

Voit välttää vahingot eristämällä vesimittarin ja vesiputket hyvin. Huolehdi myös siitä, että vesimittaritilassa on riittävän lämmintä ja ettei ilmanvaihtoventtileistä kohdistu kylmää ilmaa mittarille. Tarvittaessa kannattaa käyttää lisälämpöeritystä.

Oikein kovien pakkasten paukkuessa voit jättää vesihanan tiputtamaan, jolloin veden virtaus estää veden hyytymisen ja jäätymisen tulpaksi. Jäätymiselle riskialttiiseen paikkaan voi asentaa eristettyä, sähkövastuksella varustettua putkea, joka estää veden jäätymisen.

Jos vesimittarisi varotoimista huolimatta kuitenkin pääsisi jäätymään, katkaise vedentulo vesimittariventtiilistä ja ota yhteyttä päivystyspalveluumme! Jos epäilet putken olevan jäässä, jätä sulatustyö aina ammattilaisille. Tilaa kiinteistösi sisällä olevien putkien sulatustyöt putkiliikkeeltä.

24/7 päivystyspalvelu

Päivystyspalvelumme vastaa sinulle kaikissa energiaan, veteen ja valokuituun liittyvissä häiriötilanteissa

050 386 3900 https://kartta.nivos.fi/