Kuvassa älykäs vesimittari, jota asentaja asentaa

Muistathan suojata vesimittarisi jäätymiseltä

Luvassa on taas lähipäiville kipakoita pakkaskelejä, joten muistathan suojata vesimittarisi jäätymiseltä. Huomaathan, että putkien jäätymisvaara ei pääty heti pakkasten lauhduttua, vaan putkien jäätyminen voi tapahtua vielä lauhtumisen yhteydessä.

Jäätyminen voi aiheuttaa vesimittarin ja putkien halkeamisen ja veden pääsyn talosi rakenteisiin. Jäätymisestä aiheutuvat kustannukset kuuluvat kiinteistön omistajan vastuulle, joten turhia riskejä kannattaa välttää. 

Voit välttää vahingot eristämällä vesimittarin ja vesiputket hyvin. Huolehdi myös siitä, että vesimittaritilassa on riittävän lämmintä ja ettei ilmanvaihtoventtileistä kohdistu kylmää ilmaa mittarille. Tarvittaessa kannattaa käyttää lisälämpöeristystä.

Oikein kovien pakkasten paukkuessa voit jättää vesihanan tiputtamaan, jolloin veden virtaus estää veden hyytymisen ja jäätymisen tulpaksi. Jäätymiselle riskialttiiseen paikkaan voi asentaa eristettyä, sähkövastuksella varustettua putkea, joka estää veden jäätymisen.

Jos vesimittarisi varotoimista huolimatta kuitenkin pääsisi jäätymään, katkaise vedentulo vesimittariventtiilistä ja ota yhteyttä päivystyspalveluumme! Jos epäilet putken olevan jäässä, jätä sulatustyö aina ammattilaisille. Tilaa kiinteistösi sisällä olevien putkien sulatustyöt putkiliikkeeltä.

24/7 päivystyspalvelu

Päivystyspalvelumme vastaa sinulle kaikissa energiaan, veteen ja valokuituun liittyvissä häiriötilanteissa. Sähkönjakelun reaaliaikaisen tilanteen näet karttapalvelustamme.

050 386 3900 https://kartta.nivos.fi/

Haluatko pysyä ajan hermolla? Tilaa uutiskirjeemme!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat ensimmäisten joukossa tietoa energiaan, veteen ja lämpöön liittyvistä ajankohtaisista aiheista (max 1-2 kertaa kuukaudessa)! Lähettämällä sähköpostiosoitteesi annat meille luvan tallentaa tietosi asiakasrekisteriimme. Käsittelemme asiakastietojasi huolella, tästä linkistä pääset lukemaan tietosuojaselosteemme.