Haluatko varmistua kaukolämmön alkuperästä?

Nyt voit hankkia meiltä Nivokselta kaukolämpöä, jonka alkuperä on puolueettomasti varmennettu. Meiltä saat alkuperätakuun uusiutuvalla energialähteellä tai hukkalämmöllä tuotetusta kaukolämmöstä.

Vuoden alusta alkaen me Nivoksella olemme voineet tarjota asiakkaillemme mahdollisuuden hankkia alkuperätaattua kaukolämpöä. Tuotamme alkuperätaattua kaukolämpöä kahdella tavalla: puupelleteillä Kapulin biolämpölaitoksessa ja lämpöpumpuilla datakeskuksen hukkalämmöstä. Puupohjaiset pelletit ovat uusiutuva energianlähde ja hukkalämmöllä voidaan korvata fossiilisia polttoaineita.

”Alkuperätakuun avulla asiakkaamme voivat edistää omia tai omien asiakkaidensa vastuullisuus- ja ympäristötavoitteita sekä hankkia arvojensa mukaista kaukolämpöä”, sanoo vesi- ja kaukolämpöliikennetoiminnastamme vastaava johtaja Juha Voho.

Kaukolämmön alkuperätakuu edistää ympäristötavoitteita

Alkuperätakuu on sähköinen asiakirja, joka varmistaa loppukäyttäjälle, että tietty energiaosuus tai energiamäärä on tuotettu esimerkiksi uusiutuvilla energialähteillä tai hukkalämmöllä. Lämpöpäällikkömme Juha Peron mukaan alkuperätakuun myöntää Energiavirasto, joka myös valvoo alkuperätakuulain noudattamista Suomessa.

”Kaukolämpöasiakkaamme saavat alkuperätaatusta kaukolämmöstä lisäarvoa, jonka avulla he voivat esimerkiksi pienentää hiilijalanjälkeään”, Juha Pero täsmentää.

Alkuperätaattua kaukolämpöä voivat hankkia kaikki asiakkaat yksityishenkilöistä yrityksiin.

”Meillä Nivoksella kaukolämmön tiekartassa tavoitteemme on tuottaa vuoteen 2028 mennessä kaikki kaukolämpö fossiilivapaasti. Kaukolämmön alkuperätakuu on yksi askel eteenpäin sillä tiellä”, Juha Voho toteaa.

Nivoksen kaukolämmön tiekartta vuoteen 2028.

2015: Datakeskuksen hukkalämpöä aletaan kierrättää kaukolämpöverkkoon
2017-2019: Datalämmön hyödyntämistä laajennetaan
2020: Tuotannon ja verkoston optimointi 2020 alkaen. Ruusutarhan alue datalämmön piiriin.
2021: Biokaasuun siirtyminen osittain
2022: Hiilineutraali tuote markkinoille. Uuden biolämpölaitoksen rakentaminen ja käyttöönotto. Nykyisten laitteiden optimointi.
2023-2025: Hajautettu datahukkalämpö. Sähkökattila -> lämmönvarastointi. Ilma-vesilämpöpumppujärjestelmät. Hukkalämpöjen hyödyntäminen. Matalalämpöratkaisut. Tuotantotontti (voimala, varastointi)
2028: Fossiilivapaa kaukolämpö
Avaa kuva suurempana klikkaamalla sitä.

Miksi kannattaa valita kaukolämpö?

  • Vähäpäästöistä: tavoitteemme on tuottaa täysin fossiilivapaata kaukolämpöä vuoteen 2028 mennessä
  • Paikallista lähilämpöä: lämpöpumput ja biolämpölaitos sijaitsevat Mäntsälässä
  • Energiatehokasta: lämmöntuotantoa etävalvotaan ja syötetään optimoidusti verkostoon
  • Huippuluokan toimintavarmuutta: lämpöä ja lämmintä vettä riittää säällä kuin säällä
  • Muihin lämmitysmuotoihin verrattuna hinnaltaan kilpailukykyinen ja vakaa vaihtoehto
  • Kaukolämpöjärjestelmä on pitkäikäinen ja huoltovapaa investointi
  • Kiinnostuitko? Lue lisää kaukolämmöstämme!

Haluatko pysyä ajan hermolla? Tilaa uutiskirjeemme!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat ensimmäisten joukossa tietoa energiaan, veteen ja lämpöön liittyvistä ajankohtaisista aiheista (max 1-2 kertaa kuukaudessa)! Lähettämällä sähköpostiosoitteesi annat meille luvan tallentaa tietosi asiakasrekisteriimme. Käsittelemme asiakastietojasi huolella, tästä linkistä pääset lukemaan tietosuojaselosteemme.