Emme jätä kaveria pulaan – Nivoksen osaamiseen luotetaan yli yritysrajojen

Kun uuteen hankkeeseen tarvitaan kokenutta kumppania tai kiireen keskelle avuksi lisäkäsiä, kääntyy katse usein kohti meitä nivoslaisia. Monialayhtiönä olemme olleet eturintamassa nivomassa yhteen asumista ja yrittämistä helpottavia energia-, vesi-, lämpö- ja tietoliikenneratkaisuja. Asiantuntijamme ja asentajamme palvelevat monipuolisella osaamisellaan niin sisäisiä kuin ulkoisia asiakkaitamme.

”Meidän alallamme on tällä hetkellä todella mielenkiintoista! Toimialoillemme on syntynyt uusia mahdollisuuksia muun muassa ilmastonmuutoksen torjunnan myötä. Näihin on fiksua tarttua yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Haluamme toimia yhteistyössä avoimesti, sillä suljettujen ovien takana syntyy harvoin parasta asiakashyötyä. Kannamme oman kortemme kekoon ja samalla kartutamme lisää myös omaa osaamistamme”, kertoo Nivos Palvelut Oy:n johtaja Paula Korkeamäki.

Poikkeusaika näkyi arjessamme myös vuonna 2021. Varmistimme, että Nivoksen kaikki palvelut toimivat moitteettomasti, jotta asiakkaidemme arjessa ja juhlassa riittää lämpöä, energiaa ja puhdasta vettä. Ojensimme myös auttavat kätemme ulkoisille asiakkaillemme monissa projekteissa sähköverkkojen automatisoinnista kiinteistöjen energiaremontteihin.

”Liikenteen sähköistyminen ja hajautetun energiantuotannon yleistyminen ovat luoneet aivan uusia asiakastarpeita. Meillä Nivoksella on asiantuntemusta ja palveluja, joiden avulla asiakas voi saada uusista energiaratkaisuista parhaan hyödyn sekä vastuullisuuden että talouden näkökulmasta”, Paula uskoo.

Aina valmiina – vaikka sähkövaraston asentamiseen!

Sähköistyminen näkyi myös palveluidemme kysynnässä viime vuonna. Meillä Nivoksella on osaamista kaikilta jännitetasoilta aina kiinteistöistä kantaverkkoon, ja erityisesti asentajillamme riitti vientiä.

Yksi kiinnostavimmista töistä liittyi Merus Power Oy:n S-ryhmän Sipoon logistiikkakeskuksiin toimittamiin kahteen 1MW/1MW sähkövarastoon. Merus Power valmistaa innovatiivisia sähkövarastoja ja sähkön laatua parantavia ratkaisuja muun muassa teollisuuden ja energia-alan toimijoille.

”Haluamme edistää energiatehokkaampaa tulevaisuutta ja mahdollistaa uusiutuvan energian kasvua. S-ryhmän Sipoon logistiikkakeskuksiin toimittamiemme sähkövarastojen avulla asiakas voi tehokkaasti hyödyntää omalla aurinkovoimalla tuotetun energian. Sähkövarastot tukevat myös sähköverkon toimintaa korjaamalla taajuuden vaihteluita, mikä on tärkeää uusiutuvan energian lisääntyessä verkossa”, kertoo Merus Powerin projekti-, laatu- ja ympäristöjohtaja Risto Laakso.

Asentajamme tulivat hankkeeseen mukaan työmaapäällikkönä toimineen Electrical Expert Oy:n Tommi Hietalan ehdotuksesta. ”Nivoksella on hyvä kokemus keskijänniteverkon töistä, joten pidin heitä sopivana kumppanina sähkövarastojen perustus-, kaapelointi- ja maadoitustöihin”, Tommi kertoo.

Merus Powerin sähkövarastot koostuvat nykyaikaisista litiumioniakuista, inverttereistä ja muuntajista sekä sähkövaraston verkkoliittymän laitteista ja ohjelmistosta. Asentajamme toteuttivat painavien sähkövarastokonttien perustustöitä, kaapelointeja ja laiteasennuksia.

”Olen tyytyväinen yhteistyöhön Nivoksen kanssa. Työt sujuivat mallikkaasti aikataulussa, ja sain heiltä hyviä ehdotuksia muun muassa kaapelireittien toteuttamiseen. Kokemukseni perusteella voin suositella Nivoksen palveluita, ja olen valmis käyttämään niitä jatkossakin”, Merus Powerin Risto sanoo.

”Yhteistyö sujui erinomaisesti ja ongelmitta. Nivoksella oli hyvin toimiva porukka, joka varmisti työn laadun ja työturvallisuuden”, Electrical Expertin Tommi lisää.