Kesätyöntekijämme Jonna mittaamassa kaivon sijaintia sinisen rakennuksen edessä.

Vesihuolto innostaa kesätyöntekijäämme Jonnaa

Alaa vaihtava Jonna on jo toista vuottaan kesätyöntekijänämme. Lue tästä artikkelista, miksi hän viihtyy meillä Nivoksella.

Mitä opiskelet?

Opiskelen kolmatta vuotta energia- ja ympäristötekniikkaa LAB-ammattikorkeakoulussa.

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt kesätyösi aikana?

Tehtävieni pääpaino on ollut vesihuoltoverkostoon liittyvissä tehtävissä, kuten liittymissopimuksien laatimisessa, verkostotiedon päivittämisessä, karttojen toimittamisessa ja kunnossapitotehtävien suunnittelussa. Lisäksi hoidan yhteistyössä muiden kanssa vesihuoltoverkostoon liittyvää asiakaspalvelua.

Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

Olen oppinut paljon vesihuoltoverkoston toiminnasta ja vesihuollosta ylipäätään. Olin Nivoksella kesätöissä jo viime kesänä, ja tänä kesänä olen päässyt kartuttamaan lisää osaamista ja syventymään enemmän vesihuoltoverkostoon liittyviin asiantuntijatöihin.

Onko kesätyöstäsi ollut hyötyä tulevaisuuttasi ajatellen?

Kesätyöstä on ollut minulle hyötyä. Nivoksella työskentely on vahvistanut kiinnostustani vesihuoltoalaa kohtaan. Olen saanut arvokasta oppia alaan liittyvistä työtehtävistä ja tulevaisuudessa työskentelisin mielelläni vesihuollon parissa.

Millaista Nivoksella on ollut työskennellä?

Olen viihtynyt Nivoksella hyvin. Työtehtävät ovat mielekkäitä ja vaihtelevia, ja työporukka on todella mukava. Kaikki auttavat ja neuvovat mielellään. Parasta on ollut juurikin mukava työyhteisö ja saamani työkokemus. Olen oppinut paljon vesihuoltoalasta ja saanut selkeämpää käsitystä siihen, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

Suurin onnistumisesi kesätyön aikana?

Olen saanut lisää vastuualueita hoitaakseni ja opetellut hoitamaan niitä itsenäisemmin, vaikka tietysti monessa asiassa pitääkin vielä kysyä neuvoja.

Mikä on hauskin tai mieleenpainuvin hetki kesätyösi aikana?

Käytiin työkavereiden kanssa ajamassa kartingia. Olin umpisurkea, mutta kehityskaari harjoituksista kisaan oli huima ja oli tosi hauskaa!

Tärkein työvälineesi?

Tietokone, sillä tarvitsen sitä lähes kaikissa työtehtävissäni.

Suosittelisitko Nivosta työpaikkana?

Suosittelisin. Nivoksella on hyvä yhteishenki, työhyvinvointiin panostetaan ja työntekijöitä kannustetaan kehittämään osaamistaan.

Jos voisit viettää päivän kenen tahansa Nivoksen työntekijän roolissa, kenen roolin valitsisit?

Varmaankin jonkun vesihuoltoverkostoasentajan. Käytännön työtä oppimalla ja ymmärtämällä saisin kokonaisvaltaisempaa käsitystä ja osaamista myös omiin työtehtäviini liittyen.

Jonnan työhön kuului muun muassa kaivon sijaintiedon mittaamista.