Kesätyöntekijämme Ville istuu työpöytänsä luona ja hymyilee.

Kesätyöntekijämme Ville kartutti sähköverkko-osaamistaan

Ville on startannut Nivos-taipaleensa energiaratkaisuasentajana vuonna 2018, minkä jälkeen hän lähti opiskelemaan sähköinsinööriksi. Nyt Ville vietti toisen kesänsä sähköverkkojen parissa, ja hänen työnsä jatkuvat meillä Nivoksella suunnitteluinsinöörinä. Tutustu Villen kokemuksiin.

Mitä opiskelet?

Opiskelen sähköinsinööriksi Metropolian ammattikorkeakoulussa. Viimeistelen parhaillaan opinnäytetyötäni, minkä jälkeen valmistun. 

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt kesätyösi aikana?

Olen päässyt tänäkin kesänä tekemään monipuolisesti erilaisia töitä. On ollut työnjohtoa, sähköverkon suunnittelutöitä ja erilaisia mittauksia. Olen myös paiskinut opinnäytetyöni parissa. Se käsittelee sähkötyön turvallisuutta.

Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

Olen saanut syvennettyä osaamistani. Etenkin käsitykseni sähköverkosta ja sen suunnittelusta eri vaiheineen on kehittynyt. Kesätöistä on ollut varmasti hyötyä tulevaisuuttani ajatellen. 

Millaista Nivoksella on työskennellä?

Nivoksella on mukavaa työskennellä. Parasta on ollut erilaisissa projekteissa ja erilaisten ihmisten kanssa toimiminen. Myös uuden oppiminen ja vastuun saaminen ovat tuoneet mielekkyyttä työhön. Työilmapiiri on hyvä ja apua saa silloin kun tuntuu sitä tarvitsevan. Suosittelisin Nivosta työpaikkana.

Tärkein työvälineesi?

Tietokone ja puhelin, koska ilman niitä en voisi tehdä työtäni.

Jos voisit viettää päivän kenen tahansa Nivoksen työntekijän roolissa, kenen roolin valitsisit ja miksi?

Todella vaikea valinta. Ehkä kokeilisin kaukolämmön puolta, koska se olisi minulle uutta ja vaikuttaa kiinnostavalta.