Kesätyöntekijämme Venla kesällä 2024.

Kesätyöntekijämme Venla ahkeroi toimistotehtävissä

Venla työskenteli kesällä 2024 toimistotehtävien parissa. Tutustu Venlan kokemuksiin ja mietteisiin. Hän työllistyi tehtäväänsä Mäntsälän kunnan kesätyösetelin avulla.

Mitä opiskelet?

Siirryn kesän jälkeen yhdeksännelle luokalle.

Millaisia työtehtäviä olet tehnyt?

Pääasiassa erilaisia toimistotehtäviä, kuten siivousta, varaston järjestelemistä ja arkistointia. Pääsin myös tutustumaan sähköverkkoasentajan työhön ja tekemään kuitupäätelaitteiden päivitystä.

Millaista Nivoksella on ollut työskennellä?

Tosi mielenkiintoista ja monipuolista. On kivaa, kun päivät ovat erilaisia – ei tarvitse jatkaa täysin samasta asiasta, mihin edellinen päiväni päättyi. Lisäksi olen tykännyt, kun olen päässyt vaikuttamaan omiin työaikoihini. Vaikka työskentelenkin yleensä kello 8–14, olisin voinut työskennellä muulloinkin.

Mitä olet oppinut kesätyösi aikana?

Olen oppinut aika paljonkin, esimerkiksi skannaamista ja millaista on sähköverkkoasentajan työ. Olen kohentanut myös erilaisia työelämätaitojani, kuten oma-aloitteisuutta.

Onko kesätyöstäsi ollut hyötyä tulevaisuutta ajatellen?

Ehdottomasti. Luulen, että minun on helpompaa saada tulevaisuudessa töitä, kun olen kerryttänyt työkokemusta jo nuoresta asti.

Suosittelisitko Nivosta työpaikkana?

Kyllä. Työ on ollut monipuolista ja olen oppinut uutta. Nivoslaiset ovat olleet kivoja ja rentoja.

Jos voisit viettää päivän kenen tahansa Nivoksen työntekijän roolissa, kenen roolin valitsisit ja miksi?

Asiakaspalvelupäällikkö Miran tai laskutusasiantuntija Ennin. Heidän työnsä vaikuttaa mukavalta, mutta sopivan työläältä. Saisin varmaan tehdä paljon töitä mielenkiintoisten asioiden parissa.